• OBJAVLJENO: 27.09.2022.
Odavanjem počasti poginulim braniocima, svečanom sjednicom Općinskog vijeća i drugim sadržajima danas obilježen Dan općine Pale u FBiH i Dan oslobođenja Hrenovice
Ukazano na značaj borbe naših heroja u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu i njihovu zaslugu za sve ono što danas imamo

Ceremoniji obilježavanja, između ostalih, prisustvovali su  premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, ministar za boračka pitanja Edin Aganović, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović te gradonačelnik grada Goražde Ernest Imamović.

Polaganjem cvijeća na hair česmu šehida u haremu džamije u Hrenovici te Spomen obilježju komandantima 6. hrenovačkog bataljona odata je počast poginulim braniocima ovih prostora, a povodom ovog značajnog datuma održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pale u FBiH, koju je otvorio predsjedavajući Senad Mutapčić.  O razvoju ove lokalne zajednice govorio je načelnik Almin Ćutuk, a o događajima koji su obilježili devedesete godine na ovom prostoru, kao i o samom oslobođenju Hrenovice govorio je učesnik odbrambeno- oslobodilačkog rata Nedžad Sipović.

Ovom prilikom, uz čestitke povodom Dana općine i Dana oslobođenja Hrenovice, obratila se i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.  U svom obraćanju, ukazala je na značaj borbe naših heroja u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu i njihovu zaslugu  za sve ono što danas imamo, a to je sloboda u kojoj uživamo.

„ Septembar mjesec je za sve stanovnike BPK Goražde posebno značajan mjesec iz razloga što smo mi tada na ovom našem području pokazali kako se voli i brani naša domovina, a opredjeljenje  Vlade BPK Goražde je ravnomjeran razvoj Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i u tom cilju lokalna zajednica Pale u FBiH će imati svu moguću podršku kako bi građani u ovom dijelu kantona imali bolje uslove za život. Na projekte koji su do sada realizovani sam izuzetno ponosna, a nadam se da će se ta saradnja i budućnosti nastaviti“-u svom obraćanju, između ostalog, kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Uz Dan Općine Pale u FBiH i Dan oslobođenja Hrenovice dodijeljene su i nagrade učenicima OŠ Prača za najuspješnije literarne radove, a priređena su i sportska takmičenja.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.