• OBJAVLJENO: 27.09.2022.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Upućena čestitka građanima općine Pale u Federaciji BiH koji danas obilježavaju svoj dan i Dan oslobođenja Hrenovice

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća čestitala je danas građanima i rukovodstvu općine Pale u Federaciji BiH Dan općine i Dan oslobođenja Hrenovice.

“Povodom 27. septembra, Dana općine Pale u FBiH  i 30.godišnjice oslobođenja Hrenovice, u ime članova Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te u svoje lično ime, svim građanima općine čestitam ovaj poseban i značajan datum.

Ovo su dani kada se prisjećamo velikih pobjeda Armije RBiH i svih onih koji su nadljudskim naporima dali svoj doprinos u oslobađanju ovih krajeva. Naša zajednička obaveza prema njima je da uz međusobno uvažavanje i toleranciju stvorimo bolje uslove za rad i obrazovanje, kako bismo ostvarili željene ciljeve i stvorili povoljniji ambijent za život naraštajima koji dolaze.

 Naša obaveza je da gradimo svjetliju budućnost, a to možemo samo ako budemo ponovo jedinstveni kao što smo to bili 1992.godine. Jedinstvo našeg naroda će nam dati snagu s kojom ćemo krenuti ka putu prosperiteta i napretka ovih prostora”, stoji u čestitki premijerke Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.