• OBJAVLJENO: 29.09.2022.
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
USPOSTAVLJENA WEB STRANICA PEDAGOŠKOG ZAVODA BOSANSKO-PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE

 

Pedagoški zavod BPK Gorazde odnedavno ima svoju web stranicu, a u procesu je i kreiranje web platforme tj. jedinstvenog elektronskog registra podataka o odgojno-obrazovnom procesu u školama u kantonu s ciljem unaprjeđenja procesa prikupljanja, analize i upotrebe podataka u procesu samoevaluacije i eksterne evaluacije i omogućavanja razmjene podataka između kreatora obrazovne politike i stručnjaka za osiguranje kvaliteta u odgojno-obrazovnom procesu.

 Aktivnosti su realizovane u okviru projekta “Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini” kojeg provodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Vlada Švicarske i SR Njemačke. Projekat se zalaže za poboljšanje srednjeg stručnog obrazovanja u Bosni i Hercegovini koje će mladićima i djevojkama ponuditi znanje i vještine za budućnost, a poslodavcima kvalitetan i konkurentan kadar na tržištu rada.

 Jedan od dugoročnih ciljeva projekta ”Stručno obrazovanje u BiH” je jačanje kapaciteta partnerskih pedagoških zavoda i njihovo osposobljavanje za pružanje što bolje podrške stručnim školama u implementaciji dualno organizovanog stručnog obrazovanja.

 Web stranicu Pedagoškog zavoda BPK -a Goražde možete preuzeti na sljedećem linku https://pzbpkgorazde.ba/
Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.