• OBJAVLJENO: 15.11.2022.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Premijerka BPK Goražde Aida Obuća podnijela ostavku na ovu funkciju

Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća danas je podnijela ostavku na ovu funkciju.

U poruci upućenoj građanima Obuća je navela da je cjelokupno svoje djelovanje tokom proteklog, kako je navela, uspješnog ali jednako turbulentnog mandata, nastojala oblikovati u interesu svakog građanina  i doprinijeti poboljšanju i razvoju kvalitete života u BPK Goražde.

Ocijenila je da je tim Vlade BPK Goražde u proteklom mandatu opravdao povjerenje građana i svojim djelovanjem učinio historijske iskorake za ovaj kanton.

“  Tim putem progresa, koliko god zahtjevno bilo, uvijek sam svoje djelovanje i postupanje, kako dolikuje mojoj struci i položaju, bazirala na načelu zakonitosti a u skladu sa najvišim principima demokratije. Tako postupam i u ovom slučaju. Poštujući normative propisane u članu 10. stav (5) Zakona o Vladi BPK  Goražde, svoj mandat premijera dajem na raspolaganje Skupštini te prihvatam mandat zastupnice svih onih koji moju podršku trebaju, bili oni glasači  Stranke demokratske akcije ili ne” – poručila je Obuća.

Ona je danas zajedno sa ostalim novoizabranim zastupnicima preuzela mandat u Skupštini BPK te na konstituirajućoj sjednici koja je u toku položila svečanu zakletvu.

U dosadašnjem dijelu sjednice imenovane su privremene komisije Skupštine BPK, a na zahtjev Kluba SDA uslijedila je pauza prije konstituisanja klubova naroda i izbora skupštinskog rukovodstva.

www.bpkg.gov.ba/www.rtvbpk.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.