• OBJAVLJENO: 17.11.2022.
Održan sastanak predstavnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Policijske uprave Foča
Razgovarano o unaprijeđenju međusobne saradnje s ciljem smanjenja raznih oblika kriminala s obje strane entitetske linije

Unaprijeđenje međusobne saradnje s ciljem smanjenja raznih oblika kriminala s obje strane entitetske linije bila je tema današnjeg sastanka predstavnika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i  Policijske uprave Foča, na čelu s načelnikom Veliborom Kostovićem .

Sastanak je organiziran na inicijativu novoimenovanog komesara policije BPK Goražde Damira Bogunića, nakon što su u prethodnom periodu  održani sastanci i sa kantonalnim Tužilaštvom, ali i predstavnicima Federalnog ministarstva, a sastanku je prisustvovao i ministar za unutrašnje poslove Armin Mandžo.  

„ Razgovarali smo na ovom sastanku u prvom planu kako i na koji način smanjiti kriminalitet na području BPK Goražde, tako i na međuentitetskom razgraničenju. Ono što je sigurno jeste podrška PU Foča koja pokriva i regiju  Rudog, Višegrada i ostalih općina, tako da neće izostati koordinacija policije  u saradnji s navedenim policijskim upravama, kako bismo poboljšali operativni rad na terenu koji provode naši policijski službenici“ – kazao je ministar za unutrašnje poslove BPK Armin Mandžo. 

Danas je zaključeno da će međuentitetska saradnja  policijskih uprava Goražde i Foča biti unaprijeđena u narednom periodu, uz napomenu da dobra saradnja postoji i od ranije.  

„ Policijska uprava Foča pokriva nekoliko okolnih općina u entitetu Republika Srpska i to Foča, Čajniče, Kalinovik Višegrad i Novo Goražde pa je saradnja sa ovom Policijskom upravom od velike važnosti. Nastojimo uvrditi  modalitete buduće saradnje, a ono što smo imali priliku da čujemo jeste da se susrećemo sa sličnom problematikom, prvenstveno kada je riječ o zloupotrebi narkotičkih sredstava, ali i drugih krivičnih djela kao što je migrantska kriza. Nadam se da ćemo u narednom peridou blisko sarađivati sa PU Foča” – kazao je šef Ureda komesara policije BPK Goražde Saladin Pleh.  

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.