• OBJAVLJENO: 15.08.2006.
Organizacija islamske konferencije pomaže povratnike u istočnoj Bosni.

Organizacija islamske konferencije pomaže povratnike u istočnoj Bosni.

Organizacija islamske konferencije (OIC), posredstvom Fonda za povratak izbjeglica u BiH izdvojila je ove godine 1.200.000 dolara za obnovu 100 kuća.
Ugovori o sanaciji 24 stambena objekta u pet općina istočne Bosne: Goražde, Višegrad, Čajniče, Novo Goražde i Foča potpisani su 15.08.2006. godine u Goraždu.

Prema riječima En-Nur Swar Eddahaba direktora Fonda, korisnicima donacija ove godine biće podijeljen građevinski materijal uz tehničku podršku inžinjera koji će pratiti izgradnju po fazama, a jedino za socijalne slučajeve kuće će biti građene po sistemu “ključ u ruke” kao što se radilo u posljednje tri godine.Vrijednost materijala po jednom objektu je do 12.000 KM, za kuće socijalno ugroženih osoba do 20.000, rok za ugradnju je 3 mjeseca, tako da bi objekti mogli biti završeni do početka zime.

Pored rekonstrukcije 100 kuća, Organizacija islamske konferencije učestvovala je i u rekonstrukciji i obnovi jednog broja škola i ambulanti na području BiH. Jedan od takvih primjera je i Međuriječje u općini Čajniče gdje su polovinom augusta ove godine otvoreni škola i ambulanta, rekonstruisani sredstvima OIC-a.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.