• OBJAVLJENO: 05.01.2012.
Održan nastavak 40.sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Dodijeljene koncesije za izgradnju, korištenje i prijenos MHE „Prača“ i „Vražalice“ na rijeci Prači

U nastavku 40.redovne sjednice Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatrala je i usvojila više odluka o odobravanju sredstava za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata ministarstava čija je realizacija započeta ili završena u prošloj godini. Tako su podršku Vlade, između ostalih, dobili projekti Kulturno-informacionog centra Prača i RTV BPK-a Goražde, udruženja «Omladinski savez» iz Ustikoline i povratnika «Zdravo komšija», kao i Program mjera zaštite stanovništva od zaraznih bolesti na području BPK u 2011.godini i Projekt «Stavljanje u funkciju javno-zdravstvene laboratorije za kontrolu hrane „Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.
Vlada je primila k znanju Informaciju Ministarstva za obrazovanje o načinu ostvarivanja obaveznog zdravstvenog osiguranja redovnih učenika u osnovnim i srednjim školama sa područja Bosansko – podrinjskog kantona Goražde i redovnih studenata koji nisu osigurani po drugom osnovu, kao i Informaciju Ministarstva za boračka pitanja o pripremi zaključka kojim se nalaže svim pravnim licima koja se finansiranju/sufinasiraju iz budžeta da prednost prilikom prijema u radni odnos imaju borci i članovi njihovih porodica.
Vlada je na današnjoj sjednici dodijelila koncesije za projektovanje, izgradnju, korištenje i prijenos mini hidroelektrana „Prača“ i „Vražalice“ na rijeci Prači privrednom društvu „Elegija“ d.o.o. iz Sarajeva. Ministar za privredu dobio je saglasnost za zaključenje Ugovora o nabavci i isporuci 1 kW radio-predajnika radne frekvencije 91,1 MHz, antenskog sistema RDS i prateće opreme sa privrednim društvom «MA&MA Comtel» d.o.o. Sarajevo.
Nacrti Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta Bosansko – podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu, kao i Plan razvojnih programa za 2012.godinu sa listom potencijalnih projekata za finansiranje iz kreditnih sredstava Razvojne banke Federacije BiH u 2012.godini, biće razmatrani u utorak, kada je Vlada zakazala nastavak sjednice.
Premijer i ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, na kraju današnje sjednice, uputili su građanima i građankama pravoslavne vjeroispovijesti čestitke povodom Božića, uz želju da predstojeće blagdane provedu u miru i blagostanju, u dobrom zdravlju, ljubavi i sreći.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.