• OBJAVLJENO: 05.01.2012.
Razgovori o putnoj infrastrukturi na području BPK Goražde
Sastanak sa direktorom Direkcije za ceste Federacije BiH


Ministar za privredu Demir Imamović i direktorica Direkcije za ceste BPK Goražde Izeta Jahić susreli su se danas u Sarajevu sa direktorom Federalne direkcije za ceste Filipom Vujevom.
Na zajedničkom sastanku razgovarano je o planiranim aktivnostima Federalne direkcije za ovu godinu te planovima kantonalne Direkcije za ceste koji spadaju u nadežnost Federalne direkcije.
Iako u oblasti putne infrastrukture na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde postoji više projekata koje je potrebno realizovati s ciljem poboljšanja stanja o ovoj oblasti, predstavnici BPK Goražde iznijeli su danas prioritete, čijim rješavanjem bi se značajno unaprijedili uslovi za odvijanje saobraćaja na prostoru ovog kantona.
Od Federalne direkcije zatražena je pomoć u nastavku aktivnosti na izgradnji zaobilaznice, izradi projektne dokumentacije za raskrsnicu u Vitkovićima te novog projekta horizontalne i vertikalne signalizacije u Goraždu, uz preuzimanje obaveze njenog održavanja.
Sa direktorom Federalne direkcije za ceste razgovarano je i o potrebi uređenja putnog pojasa cijelom dužinom magistralnog puta od Goražda prema Ustikolini, kao i o potrebi rekonstrukcije Mosta žrtava genocida u Srebrenici koji je, usljed tereta motornih vozila, značajno oštećen.
Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje te dolazak predstavnika Federalne direkcije za ceste u Goražde, kako bi se sagledalo stanje na terenu te poduzele aktivnosti na rješavajnu prioritetnih zadataka čiji je cilj poboljšanje putne infrastrukture na području BPK Goražde.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.