• OBJAVLJENO: 17.01.2012.
Ministarstvo za boračka pitanja i Udruženje porodica šehida i poginulih boraca
U posjeti šehidskim porodicama

Nastavljajući sa realizacijom projekta obilaska šehidskih porodica sa dva ili više poginulih branitelja-šehida, ministar za boračka pitanja Dževad Adžem i predsjednik Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Admir Osmanspahić danas su predvođeni premijerom BPK-a Goražde Emirom Fraštom posjetili još četiri šehidske porodice u Goraždu. Posjeta je upriličena Omeru Paldumu, Halilu Biču, Ramizi Popović i Ajkuni Maličević.
Tom prilikom, majkama šehida Ramizi Popović i Ajkuni Maličević, koje su u okviru projekta Udruženja porodica šehida i poginulih boraca dobile pomoć za stambeno zbrinjavanje, uručene su uplatnice na ime učešća u otkupu stambenih jedinica u kojima žive. Iznenađene ovom posjetom, prvom poslije toliko godina, majke šehida istaknule su da im je pružena pomoć od velikog značaja.
Ono što je veoma bitno istaći, planovi Ministarstva za boračka pitanja i Udruženja porodica šehida i poginulih boraca u narednom periodu su obilazak svih porodica šehida i poginulih boraca, kako bi se napravila jedna baza podataka te uvidjeli prioritetni problemi koji će se rješavati. Podsjetimo, na prostoru našeg kantona 44 su porodice sa dva ili više poginulih boraca.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.