• OBJAVLJENO: 19.01.2012.
Predstavnici Ministarstva za privredu posjetili firmu „Zlatna nit“
Kontrola utroška podsticajnih sredstava

Pored privrednih subjekata „Fekry“ d.o.o iz Ustikoline i firme „Inžinjering“ danas su i u firmi „Zlatna nit“ predstavnici Ministarstva za privredu izvršili međukontrolu utroška finansijskih sredstava koja su im dodjeljena u okviru realizacije Programa kantonalnog Ministarstva za privredu  „Podsticaj razvoja industrijskoj proizvodnji“ za 2011. godinu.
Prema Ugovoru koji je potpisan u novembru mjesecu, firma „Zlatna nit“ dobila je novčana sredstva u iznosu od 52.000 KM za nabavku jedna automatske krojačnice te upošljavanje novih sedamnest radnika u roku od šest mjeseci. Današnjom kontrolom kako je istaknuo načelnik Sektora koordinacije i upravljanje sredstvima za razvoj koji je i ujedno predsjednik Komisije za kontrolu utroška sredstava prema ovom programu Ismet Omeragić , može se biti zadovoljno obzirom da je firma „Zlatna nit“ ispoštovala dio obaveza iz ugovora, a to je nabavka dijela opreme te upošljavanje novih osam radnika.


„Današnji naš obilazak je bio baziran na pregledu opreme koja je bila predviđena a to je kater automatska krojačnica koja se nalazi na međuspratu ovog privrednog društva. Mi smo sagledali opremu koja je instalirana,  dobili smo finansijsko-tehničku dokumentaciju od odgovornog lica, gdje je i spisak uposlenih, shodno ugovoru. Ugovor nije u potpunosti završen, on će teći šest mjeseci i u principu smo zadovoljni,  a bićemo još zadovoljniji kada vidimo složenu finansijsko-tehničku dokumentaciju i izvršimo kontrolu onoga šta su oni nama nudili,  a šta smo mi našli na licu mjesta. To ako bude sve u redu, biće i pozitivan naš izvještaj prema Vladi BPK. Ovi privredni subjekti će na kraju imati još jednu kontrolu shodno nalogu federalne revizije budžetskih korisnika  jer ćemo i njima prezentirati stanje koje smo zatekli u privrednim društvima koja su dobila ova sredstva, a konačan izvještaj će biti ponuđen Vladi nakon isteka svih tih ugovornih rokova koji su predviđeni u potpisanom ugovoru“ – ovom prilikom istaknuo je predsjednik Komisije za kontrolu utroška  sredstava Ismet Omeragić.

Prilikom posjete, direktor firme „Zlatna nit“ Kerim Fejzić zahvalio se Vladi BPK i Ministarstvu za privredu što su prepoznali kvalitet projekta te odobrili sredstva koja su značajna za finaliziranje projekta čija je ukupna vrijednost  500.000 KM. Kako je ovom prilikom kazao direktor Fejzić, sa pokretanjem kater linije za automatsko krojenje ova firma će povećati konkurentnost na tržištu jer će proizvod biti puno boljeg kvaliteta.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.