• OBJAVLJENO: 25.01.2012.
Javna rasprava u općini Pale-Prača
Nacrt izmjena i dopuna Zakona o prostorom uređenju i građenju


Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline održalo je javnu raspravu po Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o prostornom uređenju i građenju BPK Goražde i u općini Pale-Prača.
Slično kao i na ranije održanoj javnoj raspravi u općini Foča-Ustikolina, iznesene primjedbe odnosile su se na izmjene zakona u dijelu koji predviđa obavezno energetsko certificiranje objekata, jer se, po mišljenju učesnika rasprave, u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde još nisu stekli uslovi za primjenu pomenute odredbe.
Obzirom da je iskazana i bojazan da bi se uvođenjem obaveznog energetskog certificiranja povećala bespravna gradnja na području kantona, predloženo je da se, u dogovoru sa Federalnim ministarstvom prostornog uređenja, ove odredbe pokušaju prilagoditi našem kantonu ili da se sa njihovim uvođenjem sačeka dok se ne steknu adekvatni uslovi za njihovu primjenu.
Posljednja u nizu javnih rasprava održat će se u Goraždu 27.01.2012. godine, u sali Skupštine BPK Goražde sa početkom u 10,00 sati.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.