• OBJAVLJENO: 26.01.2012.
Ministar sigurnosti BiH posjetio Bosansko-podrinjski kanton Goražde
Pohvale i podrška MUP-u BPK

U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde danas je boravio zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar sigurnosti Sadik Ahmetović. On je sa ministrom kantonalnog MUP-a Nusretom Sipovićem i komesarom Uprave policije Ešefom Hurićem, a potom sa premijerom BPK-a Emirom Fraštom, razgovarao o sigurnosnoj situaciji u našem kantonu, te uspostavljanju efikasnije saradnje između kantonalne policije i državnih agencija za provođenje zakona kad je u pitanju kontrola granice i kretanje stranaca u ovom dijelu BiH.

„ Drago mi je da sam mogao čuti od ministra i komesara da je stanje sigurnosti dobro, da je ovo jedan od boljih Kantona kad su u pitanju statistike koje pokazuju kakvo je stanje sigurnosti i mogu ih samo pohvaliti da tako nastave i dati podršku da u budućem radu istraju-„ kazao je ministar Ahmetović prilikom posjete kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Ministar MUP-a BPK-a Goražde Nusret Sipović izrazio je svoje zadovoljstvo zbog ove posjete te još jednom istaknuo da statistike u kontinuitetu pokazuju da Ministarstvo unutrašnjih poslova BPK pokazuje najbolje rezultate u BiH kada je u pitanju sigurnost građana.

„Informisali smo, takođe, ministra sa stanjem u opremanju policije i finansijskom stanju kantona i zamolili ga da u okviru svojih mogućnosti, institucionalno i politički, pomogne da naš kanton i MUP imaju bolje uslove za rad“- naglasio je ministar Sipović.

Susret državnog ministra Sadika Ahmetovića sa premijerom BPK-a Emirom Fraštom iskorišten je za razgovor o načinima podrške ovom kantonu, kroz jačanje međusobne saradnje i otvaranje detašmana federalnih i državnih institucija sigurnosti u Goraždu.

/bpkg.gov.ba/

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.