• OBJAVLJENO: 31.01.2012.
Premijer Federacije BiH i predstavnici njemačke kompanije “UMAREX”
Razgovarano o kupovini dionica dd“Pobjeda-Sport”

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić danas je u Vladi primio rukovodioce  njemačke kompanije „UMAREX“, potpredsjednika Martina Wonischa i izvršnog direktora za investicije Johanesa Finkea. Razgovarano je o interesu „UMAREX“-a za kupovinu dionica dioničkog društva „Pobjeda-Sport“ iz Goražda, a sastanku je prisustvovao i premijer Bosansko-podrinjskog kantona Emir Frašto i kantonalni ministar za privredu Demir Imamović.
„Umarex“  učestvuje sa 80 procenata u ukupnom prometu „Pobjede-Sport“ i ima namjeru da  kupovinom većinskog paketa njenih dionica dosadašnju saradnju, koja traje 35 godina, podigne na viši nivo. Gosti iz Njemačke su na ovom sastanku izložili svoje planove za razvoj i jačanje goraždanskog proizvođača municije s ciljem podizanja njene konkurentnosti na tržištu , širenje asortimana i otvaranja novih radnih mjesta. U tom su smislu spremni uložiti  značajan kapital.
Premijer Nikšić dao je uvjerenje da će se postupak oko kupovine dionica „Pobjeda-Sporta“ od strane njemačkog partnera maksimalno ubrzati kako bi se omogućilo ulaganje u ovu kompaniju, te da se na jednoj od narednih sjednica Vlade može očekivati davanje saglasnosti za ovu transakciju u skladu sa zakonom.

/bpkg.gov.ba/ fbihvlada.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.