• OBJAVLJENO: 01.02.2012.
Iz Operativnog centra KUCZ
Stanje prohodnosti na putevima u BPK Goražde nepromijenjeno


Prema najnovijim  informacijama Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite stanje prohodnosti na putevima u BPK je nepromijenjeno, tako da se saobraćaj, na prostoru BPK Goražde, odvija normalno.
Problem prohodnosti, uzrokovan obilnijim snježnim padavinama, i dalje je izražen na nekoliko lokalnih putnih pravaca u područjima na višoj nadmorskoj visini, posebno na području MZ Jabuka u općini Foča-Ustikolina.
Vezano za aktuelni slučaj porodice Đozo iz sela Jamići, informisani smo da poduzete aktivnosti na rješavanju ovog slučaja nisu u potpunosti rezultirale stvaranjem stabilnijih životnih prilika za ovu porodicu i, za sada, im je osigurana pomoć u hrani. Obzirom da je porodica odbila prijedlog privremenog izmještanja iz svog doma, očekuje se da će se, u dogovoru s ostatkom porodice, pronaći adekvato rješenje problema Avdije i Mejre Đozo.
U mjestu Lunje-Prešpice na području općine Pale-Prača, jučer je, zbog kvara na  dalekovodu Hrenovica-Prača, u vremenu od 12,00 do 21,00 sati, došlo do prekida u napajanju električnom energijom. Kvar na dalekovodu je otkolonjen te je ponovo osigurano uredno napajanje električnom energijom preko ovog dalekovoda.
U posljednja 24 sata nije bilo zahtjeva za intervenciju KUCZ, a kantonalni i općinski timovi civilne zaštite i dalje su u pripravnosti.

/bpkg.gov.ba/

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.