• OBJAVLJENO: 07.02.2012.
Akcija čišćenja grada i pomoći stanovništvu
Angažovani i pripadnici Uprave policije MUP-a BPK Goražde

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas su bili angažovani na čišćenju mosta „Alije Izetbegovića“ i prilaza Domu za stara i iznemogla lica u Goraždu.

Kako smo informisani od komesara Uprave policije BPK-a Goražde Ešefa Hurića, pored akcije čišćenja grada, goraždanski policajci, u saradnji sa Sindikatom policije, obezbijedili su pakete sa hranom štićenicima Doma za stara lica u Goraždu.

Pripadnici Jednice za podršku kantonalnog MUP-a danas su angažovani i na dopremanju hrane mještanima sela Dragovići u općini Foča-Ustikolina. Goraždanski policajci zajedno sa uposlenicima JKP „6.mart“, angažovani su i na čišćenju puta u Kolovaricama, u goraždanskoj MZ Sadba.

– Policija će dok traje ova krizna situacija, odgovarati na pozive građana, prema ukazanoj potrebi- ističe komesar Hurić.

Akcije čišćenja grada i pomoći stanovništu u ugroženim područjima BPK nastaviće se i u narednim danima.  Pripadnici policije sutra će biti angažovani na čišćenju mosta „Žrtava genocida u Srebrenici“ i prilaza Kantonalnoj bolnici i Domu zdravlja.

/bpkg.gov.ba/

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2019. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.