• OBJAVLJENO: 07.02.2012.
Izvještaj Operativnog centra Kantonalne civilne zaštite u 16,00 sati
I planinarima potrebna pomoć; uspješno dostavljena hrana i lijekovi ugroženim selima; situacija u općini Pale-Prača i dalje teška

 

Iz Operativnog centra Kantonalne uprave civilne zaštite upravo smo saznali da je uspješno završena doprema hrane i lijekova u selo Dragovići i Slavičići, u općini Foča-Ustikolina, te da se vojnici i pripadnici  B tima Federalne uprave civilne zaštite vraćaju u Goražde.

Kantonalna Uprava civilne zaštite podnijela je posredstvom federalnog Operativnog centra Štabu civilne zaštite Federacije zahtjev za helikoptersku evakuaciju pet planinara, članova Bošnjačko planinarskog društva „Maglić“ Goražde iz planinarskog doma na Rudoj Glavi. Veliki nanosi snijega onemogućili su ih da se prebace do Goražda.

I dalje je teška situacija na području općine Pale-Prača. Prema informacijama sa terena, mehanizacija je uspjela da probije put do naselja Todorovići i Kovačevići. Prema planu, uprkos teškim uslovima teče probijanje i prema selu Komrani i selu Vražalice, koje je ostalo bez telefonske veze. Civilna zaštita uspješno je dostavila neophodnu hranu za tri ugrožene porodice u Brdarićima, Barama i Vinči. Snabdijevenost sa strujom, vodom i telefonskim vezama ove općine (osim sela Vražalice) u dobrom je stanju.

/bpkg.gov.ba/

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.