• OBJAVLJENO: 29.02.2012.
Povodom 1. marta-Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Dodijeljene nagrade učenicima za najbolje literarne i likovne radove

Prvonagrađenom pjesmom učenice Minele Radača o temi „ Ja volim Bosnu i Hercegovinu, u kategoriji učenika od 1.do 5. razreda devetogodišnje osnove škole,“ započela je svečana dodjela nagrada i priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolje literarne i likovne radove koje je povodom 1.marta-Dana nezavisnosti BiH organizovalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Prigodne riječi ovim povodom kao i čestitku povodom Dana nezavisnosti, uputila je ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović.

Ministarstvo je nagradilo 15 učenika i 5 nastavnika, a ovi učenici, kako je danas istaknuto, dokaz su da je Bosansko-podrinjski kanton riznica znanja i truda ambicioznih mladih ljudi koji stičući svoja znanja pomažu u razvitku naše lijepe Bosne i Hercegovine.

Današnjoj svečanosti, pored nagrađenih učenika, njihovih nastavnika i direktora škola, prisustvovali su premijer BPK-a Emir Frašto, načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, ministrica za socijalnu politiku Azra Kuljuh i direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota, koji su sa ministricom Delizaimović, uručili nagrade učenicima i nastavnicima.

Svečanost je uljepšala učenica Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ Nadira Imamović, u klasi nastavnika gitare Irhada Kuduza, koja je izvela kompoziciju „Ples patuljaka“.

SPISAK UČENIKA I NASTAVNIKA KOJI SU OSVOJILI NAGRADU POVODOM 1. MARTA – DANA NEZAVISNOSTI BIH

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.