• OBJAVLJENO: 21.03.2012.
Na 49.redovnoj sjednici Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Utvrđen nacrt Budžeta BPK Goražde za 2012.godinu u iznosu od 44.449.111,00 KM

Nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde utvrdila je nacrt Budžeta za 2012.godinu. Budžet je utvrđen u iznosu od 44.449.111,00 KM i zajedno sa nacrtom Zakona o izvršenju budžeta upućen Skupštini na razmatranje.

U nastavku 49.redovne sjednice, članovi Vlade utvrdili su i nacrt Zakona o osnivanju Javne ustanove Srednjoškolski centar Goražde te imenovali školske odbore osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona.

Usvojena je takođe i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju kriterija za dodjelu studentskih kredita redovnim studentima dodiplomskog studija čime je otvoren prostor za raspisivanje ponovnog Konkursa za dodjelu još pedesetak studentskih kredita redovnim studentima. Vlada je danas utvrdila i Plan raspodjele sredstava za finansiranje sporta iz javnih sredstava kojima se podstiče obavljanje sportskih djelatnosti na nivou Bosansko – podrinjskog kantona Goražde u okviru redovnog programa.

Projekat Obrtničke komore Bosansko – podrinjskog kantona Goražde uvršten je u Program podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2012.godinu Ministarstva za privredu, a zeleno svjetlo dobio je i Projekat «Obezbjeđenja autobuskog prijevoza učenika povratnika u školskoj 2011/2012.godini u opštinama Novo Goražde i Čajniče» Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice.

Na sjednici je razmatran i Izvještaj Ministarstva za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline o Javnoj raspravi o Nacrtu Prostornog plana FBiH za period 2008.-2028.godine, sa pravcima razvoja oblasti putne i energetske infrastrukture koje je potrebno definisati u zauzimanju konačnog stava, te usvojen izvještaj o radu Ministarstva za unutrašnje poslove BPK za februar 2012.

Utvrđivanje prijedloga Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti i Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Bosansko – podrinjskog kantona Goražde, koji su se takođe nalazili na dnevnom redu današnje sjednice, odgođeno je do sutra ujutro kada je zakazan nastavak sjednice.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.