• OBJAVLJENO: 22.03.2012.
Održan nastavak 49.sjednice Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Formirana komisija za izradu modela povećanja plaća

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjem nastavku 49.redovne sjednice razmatrala je prijedloge Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti i Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika, na zahtjev Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Formirana je komisija koja je zadužena da premijeru do ponedjeljka dostavi model povećanja plaća policajcima, uposlenima u školstvu, zdravstvu, organima uprave i radnicima u sudstvu, u okviru sredstava do milion KM.

Na sjednici je razmatran Program rada za 2012.godinu, uz nekoliko novih prijedloga s ciljem poboljšanja efikasnosti u realizaciji mjera. Program rada upućen je Skupštini na razmatranje, dok je razmatranje Izvještaja o radu Vlade u 2011.godini odgođeno do ponedjeljka.

Članovi Vlade analizirali su i Izvještaj o monitoringu vlasti CCI-a te se složili da će povesti računa o primjedbama iznesenim u ovom izvještaju, uz promjenu nekih pristupa planovima i programima, posebno onima koji se odnose na obaveze Federacije, zbog kojih je donošenje  kantonalnih propisa u fazi čekanja.

Vlada je informisana i o sutrašnjem odlasku pet goraždanskih ratnih vojnih invalida na reviziju invalidnosti u Sarajevo kao i o zahtjevima goraždanskog Muškog i Ženskog rukometnog kluba za hitnu finansijsku pomoć neophodnu za njihovo dalje funkcionisanje.

Utvrđena je takođe i osnovica za plaću budžetskih korisnika za mjesec mart.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.