• OBJAVLJENO: 03.05.2012.
U ponedjeljak, 7.maja 2012.godine
U Goraždu Okrugli sto „NATO i BiH“

Ured komandanta i Visokog vojnog predstavnika NATO Štaba sa sjedištem u Sarajevu u ponedjeljak 7. maja, u sali Skupštine BPK-a Goražde, s početkom u 09,30 h  organizuje Okrugli sto pod nazivom „NATO i BiH“.

Pozvani predstavnici svih ministarstava i službi u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predstavnici općina i općinskih službi, predstavnici političkih partija, Turističke zajednice BPK, sudskih institucija, nevladinih organizacija kao i predstavnici privrednih subjekata, imaće priliku da saznaju nešto više o političkim i vojnim aspektima koji se tiču NATO-a, uključujući i program Partnerstvo za mir, kao i o napretku koji je Bosna i Hercegovina postigla na tom putu. O novom Strateškom konceptu NATO-a, ulozi NATO-a u BiH, te o zahtjevima koji se postavljaju pred državne institucije BiH na putu ka eurotlantskim integracijama, govoriće brigadir dr. John Olsen, zamjenik komandanta NATO Štaba Sarajevo i šef Savjetodavnog tima NATO-a.

Dobrodošlicu brigadiru Oslenu i predstavnicima NATO štaba, prije početka Okruglog stola, poželjeće premijer BPK-a Goražde Emir Frašto. Predviđeno je da nakon prezentacije predstavnici NATO Štaba iz Sarajeva slično predavanje održe učenicima Srednje stručne škole “Džemal Bijedić” u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.