• OBJAVLJENO: 07.05.2012.
Sastanak sa šefom RCC South EUFOR-a
LOT kuće-oči i uši EUFOR-a

 

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto sastao se danas sa šefom Regionalnog komandnog centra RCC South EUFOR-a Vladimirom Stolarikom iz Slovačke. Sastanku sa EUFOR-ovim oficirom, pod čijom komandom je 12 LOT kuća EUFOR-a u BiH, prisustvovao je i  šef  LOT-kuće  iz Višegrada te sekretar Vlade BPK Goražde.

Razgovarano je o bezbjednosnoj situaciji i ekonomskim prilikama na području Bosansko-podrinjskog kantona, a razmijenjena su i mišljenja o sadašnjoj ulozi i misiji EUFOR-a u BiH, te o saradnji sa civilnim strukturama vlasti.

Prema riječima potpukovnika Stolarika, ova saradnja je dobra i pripadnici LOT kuća EUFOR-a, pored bezbjednosnog aspekta, ostvaruju vrlo dobru saradnju sa lokalnim stanovništvom na područjima gdje su pripadnici EUFOR-ovog kontigenta stacionirani. Kako bezbjednosna situacija u BiH postaje stabilnija, njihov broj se sve više smanjuje, što je dobar znak, jer će u konačnici pokazati da je naša država spremna da funkcioniše bez prisustva međunarodne zajednice, naglašeno je ovom prilikom.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.