• OBJAVLJENO: 03.12.2008.
Organizovan prijem u povodu Dana osoba sa invaliditetom

Neupitna podrška Kantona i resornog ministarstva!

osobe_sa_invaliditetom.JPG

U povodu 03.decembra- Dana osoba sa invaliditetom, Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Demir Imamović organizovali su prijem za predstavnike goraždanskih udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom.

osobe_sa_invaliditetom-3jpg.JPG

Mada su, kako je naglašeno, svih 365 dana otvoreni za sva pitanja i probleme ove kategorije stanovništva BPK-a Goražde, prijem u povodu Dana osoba sa invaliditetom, pored želja za dobro zdravlje i uspješan rad, iskorišten je i za razgovor o problemima s kojima se susreću članovi ovih udruženja. Svi oni, pohvalili su odličnu saradnju koju imaju sa Vladom i resornim ministarstvom, kao i Centrom za socijalni rad, koji im pomažu u rješavanju svakodnevnih problema i u ostvarivanju prava. Ova saradnja nastaviće se i u narednom periodu, a prioritet biće dat projektima zapošljavanja osoba sa invaliditetom i obezbjeđivanju uslova za njihov samostalan život, među kojima je i veoma bitno ukljanjanje arhitektonskih barijera na ulazima javnih i drugih ustanova, tamo gdje još nije omogućen nesmetan pristup osobama sa invaliditetom.

osobe_sa_invaliditetom-2jpg.JPG

I ovom prilikom potencirana je potreba izgradnje ili adaptacije nekog objekta pod čijim krovom bi bila smještena sva goraždanska udruženja koja okupljaju osobe sa invaliditetom, gdje bi se smjestile radionice i koja bi bila mjesto njihovog okupljanja i međusobnog druženja.

Premijer Uruči i ministar Imamović naglasili su da podrška ovom projektu, kao i njima sličnim, u svakom slučaju, neće izostati, te da će se pokušati pronaći najadekvatnije rješenje za ova i druga pitanja.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.