• OBJAVLJENO: 29.06.2009.
Kantonalni zvaničnici organizovali prijem za Upravu i fudbalere FK „Goražde“

Čestitke na postignutom uspjehu!

futbaleri_bpk_2009-b.jpg

Premijer BPK-a Nazif Uruči i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK-a Alma Delizaimović upriličili su 29.06.2009.godine prijem za rukovodstvo i fudbalere FK „Goražde“. Povod za ovaj prijem je prelazak FK „Goražde“ iz Druge lige Centar u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. Tom prilikom, upućene su čestitke na postignutim rezultatima koji su kruna dugogodišnjeg rada ovog kluba.

futbaleri_bpk_2009-b1.jpg

futbaleri_bpk_2009-b2.jpg

Kao i svi klubovi u Bosansko-podrinjskom kantonu, Fudbalski klub „Goražde“ nalazi se u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Uprava ovog kluba upoznala je prisutne na današnjem prijemu sa činjenicom da prelazak u Prvu ligu zahtijeva daleko veća novčana sredstva, obzirom da je takmičenje u Prvoj ligi četiri puta skuplje od takmičenja u nižem rangu takmičenja. Da bi FK „Goražde“ mogao obaviti pripreme, dovesti pojačanja i nastaviti takmičenje u Prvoj ligi neophodno je za ovu polusezonu obezbijediti 100.000 KM, istaknuto je ovom prilikom. Ukoliko ova sredstva ne budu obezbijeđena do kraja ove sedmice, upitan je nastavak takmičenja FK „Goražde“ u Prvoj ligi, ali i samo postojanje kluba, obzirom da, kako je istaknuto, većina igrača nakon izborenog plasmana u Prvu ligu ne bi nastavila takmičenje u Drugoj ligi.

futbaleri_bpk_2009-b3.jpg

Teška ekonomska situacija u kantonu ne ostavlja dovoljno prostora za veća izdvajanja za sport. Premijer i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport obećali su da će i dalje pratiti rezultate ovog kluba, te u granicama mogućnosti Vlade BPK-a Goražde finansijski podržati ovaj, ali i druge sportske klubove sa područja kantona.

Da bi se sportskim klubovima omogućilo normalno funkcionisanje, neophodna je veća podrška privrednih subjekata koja je, uz mali broj izuzetaka uglavnom deklarativna, istaknuli su predstavnici Uprave FK „Goražde“ .

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.