• OBJAVLJENO: 02.07.2009.
Potpisan Memorandum o razumijevanju o uspostavljanju Centra za dozvole

gap-projekat-09-b.gif

U Velikoj sali Općine Goražde 02.07.2009.godine upriličeno je potpisivanje Memoranduma o razumijevanju o uspostavljanju Centra za dozvole u općini Goražde, kojeg su potpisali predstavnici GAP-a, općine Goražde, ministar za privredu prof. Mustafa Kurtović, direktor JKP „6. mart“ Sadik Silajdžić, a u narednom periodu do 15.07.2009.godine, svi obveznici trebali bi da potpišu ovaj Memorandum.

gap-projekat-09-b1.gif

Općina Goražde jedna je od općina u kojoj se realizira GAP Projekat upravne odgovornosti, koji zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj i saradnju (USAID), Švedska agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (SIDA) i Ambasada Kraljevine Holandije u BiH (EKN). Ovaj projekat provodi se u okviru druge faze GAP-a . Kada je riječ o projektu, GAP osigurava pomoć partnerskim općinama u uspostavljanju centara za izdavanje dozvola u svrhu pojednostavljenja procedure i uklanjanja prepreka za investitore, povećavajući transparentnost procesa.

Realizacijom ovog projekta, biće omogućeno korištenje softverskih aplikacija za prikupljanje, pohranjivanje i prijenos digitalnih podataka, čime će se izmijeniti postojeća procedura za izdavanje dozvola. Naime, investitori će moći na jednom mjestu dobiti sve potrebne informacije, savjete; predati sve potrebne formulare i preuzeti neophodnu saglasnost.

Potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju uspostavljen je Savjetodavni odbor koji će raditi na daljnjoj implementaciji projekta.

gap-projekat-09-b4.gif

gap-projekat-09-b3.gif

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.