• OBJAVLJENO: 02.07.2009.
Predsjednicima i članovima školskih odbora upriličena prezentacija načina izbora direktora osnovnih škola

cci-2009-b.jpg

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Centra civilnih inicijativa 02.07.2009. godine upriličena je prezentacija načina izbora direktora osnovnih škola na osnovu Izmjena i dopuna Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, s ciljem upoznavanja predsjednika i članova školskih odbora sa prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

cci-2009-b1.jpg

cci-2009-b2.jpg

Naime, Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je na svojoj redovnoj sjednici održanoj 29.04.2009.godine, nakon prihvaćene inicijative Centra civilnih inicijativa, usvojila Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju, čime je omogućila da roditelji, staratelji i uposlenici škola na prostoru BPK-a , neposredno, tajnim glasanjem biraju direktore osnovnih škola.

Predstavnici Centra civilnih inicijativa zahvalili su se Vladi i Skupštini BPK-a na iskazanoj spremnosti za ovaj veliki korak u procesu demokratizacije, depolitizacije i profesionalizacije obrazovanja, čime su interese djece, roditelja i građana stavili ispred stranačkih ili vlastitih.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.