• OBJAVLJENO: 22.07.2009.
Leila Hrelja promovisala svoj prvi solo album

promocija_cd_lejla_hrelja_b.jpg

Krajem prethodne sedmice mlada Goraždanka Leila Hrelja, nakon duže pauze u javnom životu, u kom periodu je stekla zvanje diplomirani ekonomista, ponovo je sa nama sa svojom muzičkom karijerom. Povod zu okupljanje velikog broja zvanica, preko 200, u hotelu „Behar“ u Goraždu, bio je promocija Leilinog prvog solo albuma pod nazivom “Nezaboravne melodije”. Album s pravom nosi takav naziv jer se na njemu nalazi 12 zaista nezaboravnih melodija, kao što su: My Way, Singing In The Rain, Love and Marrige, New York, Rock Around The Clock i td., a koje pjesme su do sada izvodile poznate muzičke zvijezde kao što su Lisa Minelli, Frank Sinatra, Elvis Presley, Ella Fitzgerald i slični.

Ovo je bila prva zvanična promocija Leilinog albuma, upriličena u Goraždu, pod pokroviteljstvom Vlade BPK Goražde i firme Bekto Precisa, jer Leila smatra da promociju treba započeti u svom gradu. Veliko zadovoljstvo Leili je priuštio njen specijalni gost gosp. Sinan Alimanović, poznati jazz pianist i kompozitor koji u svojoj izjavi za medije kaže: “Došao sam da svojim prisustvom dam podršku ovoj mladoj interpretatorki, jer ona posjeduje glas kakav se, u zadnjih 30 godina nije čuo na ovim prostorima, ona je potencijal za šire prostore nego što je to BH scena”. Rekao je još i to da mladi trebaju učiti od boljih od sebe a da Leila već sada ravnopravno može nastupiti sa njim i sa njegovim internacionalnim kvartetom, najavljujući buduće koncerte u takvom sastavu.

promocija_cd_lejla_hrelja_b1.jpg

Ovakva promocija i vrsta muzike na ovakav način do sada nije upriličena u Goraždu tako da su brojni gosti, ugledni ljudi BPK Goražde, zvaničnici, Leiline kolege i muzičari uživali do kasno u noć, a da ugođaj bude još veći veliki doprinos dao je voditelj Denis Huseinbegović sa TV PINK BH, koji je prisutne, osim sa muzičkim radom Leile Hrelje, upoznao u toku programa i sa veoma interesantnim podacima vezanim za svaku pjesmu koja se našla na prvom Leilinom albumu.

Kako smo saznali u narednim danima Leila promociju nastavlja u Neumu, a na jesen planirana je radio i tv promocija.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.