• OBJAVLJENO: 28.08.2009.
Menadžment FTV u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Dogovorena uspostava Informativno-tehničkog centra FTV

mediji-aug-09-b.jpg

Na inicijativu kantonalnog ministra za privredu Mustafe Kurtovića, 28.08.2009.godine u Goraždu je održan sastanak Premijera BPK-a Nazifa Uručija i načelnika općina Goražde, Pale-Prača i Foča-Ustikolina, Muhameda Ramovića, Asima Zeca i Zijada Kunovca sa generalnim i izvršnim direktorom Televizije Federacije BiH, Džemalom Šabićem i Zvonimirom Jukićem. Tema ovog sastanka bila je otvaranje Informativno-tehničkog centra FTV u Goraždu, kao i stvaranje uslova da se aktuelne informacije iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, što ćešće i kvalitetnije, plasiraju na prostor cijele BiH posredstvom ove medijske kuće.

Pored zajedničke ocjene da građani ovog kantona zaslužuju veći medijski prostor u programu Televizije Federacije od dosadašnjeg, te pohvala na rad dopisnika FTV-a iz Goražda Hase Gabele, na današnjem sastanku dogovoreni su konkretni zadaci na što skorijem uspostavljanju Informativno-tehničkog centra, počev od tehničke provjere linka za javljanje uživo, do obezbjeđenja potrebne opreme i što adekvatnijeg prostora za kancelariju Dopisništva i studija iz kojeg će ići javljanja uživo.

Prema procjenama, za ITC u Goraždu, u kojem će biti uposleno troje ljudi sa prostora ovog kantona, biće potrebno izdvojiti 70.000- 100.000 KM, a sredstva za ovu namjenu trebala bi se obezbijediti zajednički, sa kantonalnog i općinskih nivoa.

Ovom prilikom, načelnici općina u sastavu Kantona iznijeli su i problem s kojim se suočavaju stanovnici ovih općina kad je riječ o pokrivenošću signalom FTV-a , budući da na području ovih lokalnih zajednica ima više, takozvanih, džepova do kojih ne dopire niti jedan tv signal. Dogovoreno je da se uputi ponovno pismo Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija te zatraži aktivnije učešće ovog ministarstva u rješavanju pomenutog problema.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.