• OBJAVLJENO: 03.11.2009.
Potpisani ugovori o uvođenju grijanja i uređenju školskog igrališta u školama u Vitkovićima i Beriču

Poboljšanje uslova rada na radost svih učenika

vitkovici_potpisivanje_031109s.jpg

Zahvaljujući zalaganju menadžmenta osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“, Vladi BPK Goražde, koja je osigurala sredstva za rekonstrukciju dvorišta i školskog terena škole u Beriču, te japanskoj Vladi koja je, putem Ambasade u Sarajevu, obezbijedila sredstava za realizaciju projekata grijanja u školama u Vitkovićima i Beriču, 03.11.2009. godine potpisani su ugovori o realizaciji ova tri projekta.

vitkovici_potpisivanje_031109b1.jpg

U ime naručioca radova, ugovore su potpisali premijer BPK Goražde Nazif Uruči i direktor OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Husein Halilović, a radi se o Ugovoru vrijednom 39.375,00 KM o rekonstrukciji dijela dvorišta i sportskog terena osnovne škole u Beriču, koji je potpisan sa firmom „Goraždeputevi“ d.d. Goražde koju zastupa direktorica Munevera Ušanović, te ugovorima o izgradnji kotlovnica i instalacija grijanja u osnovnoj školi „Mehmedalija Mak Dizdar“, odnosno, područnoj školi u Beriču, u vrijednosti od 51.834,63 KM i 35.877,25 KM, koji je potpisan sa firmom „Energogas“ d.o.o. Sarajevo, koju zastupa direktorica Enisa Deljanin. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Alma Delizaimović.

Ovom prilikom, predstavnici Vlade BPK Goražde, direktor osnovne škole „Mehmedalija Mak Dizdar“, čiji direktorski mandat ističe upravo danas te predstavnici izvođača radova izrazili su zadovoljstvo zbog potpisanih ugovora koji će učenicima ove dvije škole omogućiti bolje uslove za rad, a rok za završetak radova, ukoliko to dozvole vremenski uslovi, je 60 dana.

vitkovici_potpisivanje_031109b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.