• OBJAVLJENO: 22.01.2013.
Sastanak premijera i ministara u Vladi sa delegacijom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu
Naglašena spremnost za unaprjeđenje saradnje
Sastanak sa delegacijom KUCS

Sastanak sa delegacijom KUCS

Delegacija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KUCS), predvođena vršiocem dužnosti generalnog direktora i predsjednikom Upravnog odbora KUCS, prof.dr. Damirom Aganovićem i prof.dr. sci med Mehmedom Gribajčevićem, boravila je danas u Goraždu. U sastavu ove delegacije nalazio se i Enis Hasanović, član Upravnog odbora KUCS ispred BPK Goražde, te šefovi pravnog i finansijskog sektora ovog zdravstvenog centra.

Nakon 18. sjednice Skupštine BPK Goražde, na kojoj je razmatrana i donesena Odluka o davanju saglasnosti na novi Statut KUCS, upriličen je sastanak u kabinetu premijera BPK Goražde Emira Frašta.

Na sastanku su razmatrana neka otvorena pitanja o međusobnoj saradnji između zdravstvenih ustanova BPK i KUCS. Naglašena je međusobna spremnost za unaprjeđenje saradnje te konstatovano da je u proteklom periodu došlo do znatnog poboljšanja zdravstvene zaštite pacijenata iz Bosansko-podrinjskog kantona Goražde upućenih na liječenje u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Veoma bitnu ulogu u tome, kako je danas naglašeno, imao je Upravni odbor KCUS, uz inicijative člana Upravnog odbora iz BPK Goražde, te uspješna saradnja premijera BPK sa Federalnim ministarstvom zdravstva.

Sastanak sa delegacijom KUCS

Sastanak sa delegacijom KUCS

Novo rukovodstvo KUCS na čelu sa v.d generalnog direktora Damirom Aganovićem izrazilo je spremnost da u saradnji sa premijerom i novo postavljenom ministricom zdravstva BPK Gordanom Oršolić, koja je bila prisutna na sastanku, odgovori na sve eventualne probleme i izazove u narednom periodu. Kao veliki iskorak istaknuto je da pacijenti sa područja BPK Goražde preko VIP ambulante KUCS, preko zdravstvenih radnika BPK, mogu veoma brzo zakazati sva snimanja i procedure u KUCS, čak i puno brže od osiguranika iz ostalih dijelova BiH.

Izražavajući zadovoljstvo što su poslanici Skupštine BPK jednoglasno usvojili novi Statut KUCS, vršilac dužnosti  generalnog direktora Damir Aganović je istaknuo:

– Dosadašnjom saradnjom sa BPK Goražde jako sam zadovoljan, a i prije sam imao individualne kontakte sa goraždanskom bolnicom, odnosno sa Odjelom za hirurgiju. Ističem, takođe, izvrsnu saradnju sa kantonalnim premijerom i Zavodom zdravstvenog osiguranja, tako da mislim da možemo samo unaprijediti naše odnose- kazao je prof.dr. Damir Aganović.

– Uvijek želimo više i bolje i mislim da je to jedino u cilju. Jednu od stvari koju nismo rekli a ja je stalno ističem, da naši građani ne budu građani drugog reda, dakle da se poštujemo.
Ističem zadovoljstvo što je Skupština BPK Goražde jednoglasno prihvatila izmjene ovog Statuta KUCS  i što smo zanemarili politiku i stavili interes građana prije svega- kazao je nakon sastanka premijer BPK Goražde Emir Frašto.

Sastanku sa premijerom i ministrima u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde prethodio je sastanak sa direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja BPK Goražde Feridom Plehom.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.