• OBJAVLJENO: 31.01.2013.
Ministarstvo za obrazovanje
Posjeta stipendice Fonda otvoreno društvo BiH
 Sastanak u Ministarstvu obrazovanja

Sastanak u Ministarstvu obrazovanja

Edina Đurković iz Sarajeva stipendica je Fonda otvoreno društvo BiH koja radi na istraživanju uloge sistema obrazovanja u generisanju kulture sjećanja u BiH.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde jedno je u nizu resornih ministarstava i agencija na području cijele BiH koje je posjetila ili koje namjerava posjetiti s ciljem prikupljanja potrebnih informacija za svoje istraživanje.

Na sastanku sa resornim ministrom Dževadom Adžemom i njegovom saradnicom Amirom Borovac, stipendica ovog Fonda razgovarala je o pitanjima koja se tiču nastavnog plana i programa koji se koristi u školama na području BPK Goražde, obzirom da je glavni cilj ovog istraživanja da doprinese humanizaciji pogleda na prošlost i ratove kroz obrazovni sistem.

Kako ističe Edina, jedan od očekivanih rezultata ovog istraživanja trebale bi biti i preporuke za kreiranje javne politike koja će sadržavati izvodljive i efikasne metode za prevazilaženje etničkih barijera između mladih ljudi kroz obrazovni sistem čiji je glavni cilj dodavanje novih vrijednosti koje će doprinjeti reintegraciji bh. društva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.