• OBJAVLJENO: 02.04.2013.
Vlada BPK Goražde posjetila Upravu za inspekcijske poslove BPK Goražde
Zajedničkim radom poboljšati efikasnost inspekcije

Copy of IMG_0965

U sklopu posjeta općinama, privrednim subjektima, kantonalnim ustanovama i upravama, ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođeni premijerom Emirom Fraštom, posjetili su kantonalnu Upravu za inspekcijske poslove.

Sa direktorom Mithatom Hažiomerovićem razgovarano je o aktivnostima Uprave i problemima sa kojima se susreće kantonalna inspekcija u obavljaju svojih poslova. Posebna pažnja usmjerena je na rezultate akcije koja se trenutno provodi s ciljem sprječavanja rada na „crno“ i zaštite radničkih prava.

Oni, kako je istaknuo premijer Frašto, nisu na očekivanom nivou, ali zajedničkim radom i naporima treba učiniti da efekte rada inspekcijskih organa osjete svi građani Kantona, prvenstveno efikasnijim punjenjem Budžeta BPK i sprječavanjem nelegalne trgovine. S tim ciljem, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona odobrila je inspekciji popunu upražnjenih radnih mjesta inspektora, kao i svu materijalno-tehničku podršku neophodnu za njihov efikasniji rad, naglasio je premijer.

Direktor Hadžiomerović ističe kako je prema ocjeni Federalne uprave za inspekcijske poslove kantonalna Uprava u vrhu Federacije BiH u poštivanju zakonskih propisa. On je kazao da je kontrola fiskalnih sistema pokazala da na području Bosansko-podrinjskog kantona nisu zabilježeni slučajevi nepostojanja fiskalnih kasa i da će inspekcija i dalje raditi na poslovima i zadacima koji su im propisani zakonom, a kroz akcije pojačanog nadzora, slične ovoj koja je započela početkom marta, svoj rad učiniti što efikasnijim.

Neophodna je takođe i efikasnija saradnja sa općinskim organima uprave, kao i za Poreznim uredom, naglašeno je ovom prilikom.

Takođe, najavaljen je i sastanak predstavnika kantonalnog MUP-a i Uprave policije sa predstavnicima Kantonalne uprave za inspekcijske poslove na kojem će se dogovoriti dalja saradnja i usaglasiti zajedničke aktivnosti radi ostvarivanja sveukupnih  rezultata u radu inspekcije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.