• OBJAVLJENO: 05.04.2013.
Ministarstvo za privredu BPK Goražde
Raspisan Javni poziv za dodjelu subvencija za podsticaj razvoja poduzetništva i obrta

Gorazde

Ministarstvo za privredu BPK Goražde raspisalo je Javni poziv za odabir korisnika sredstava za finansiranje po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2013. godinu.

Osnovni cilj programa jeste povećanje broja zaposlenih u poduzetničkoj i obrtničkoj djelatnosti kroz podršku u kapitalnim ulaganjima, promocija i razvoj poduzetništva i obrta, pružanje pomoći u očuvanju postojećeg obrta i prevazilaženje poteškoća u njihovom radu.

Subvencije za podsticaj razvoja poduzetništva i obrta  u visini od 200.000 KM dodijeliće se za realizaciju četiri posebna cilja:

 1.      Zapošljavanje u obrtu i poduzetništvu   –      100.000 KM

 U okviru prvog posebnog cilja obezbijedit će se podrška poduzetnicima i obrtnicima u sufinansiranju projekata koji omogućavaju novo zapošljavanje, povećanje broja zaposlenih, razvoj poslovanja i proširivanje obima poslovanja u obrtima i srodnim djelatnostima u cilju novog zapošljavanja.

2.      Zaštita stare gradske jezgre uz Podhranjenski potok, ulaganjem u sanaciju i adaptaciju poslovnih objekata u cilju stvaranja pretpostavki za povećanje obima poslovanja i nova upošljavanja   –  50.000,00 KM                                     

 3.        Jačanje institucija podrške poduzetništvu i obrtu    –        15.000 KM  

 U okviru trećeg posebnog cilja obezbijedit će se podrška projektima i zahtjevima strukovnih udruženja i organizacija aktivnim u oblasti razvoja, poduzetništva i obrta kroz finansiranje ili sufinansiranje aktivnosti koje doprinose razvoju i jačanju poduzetništva i obrta.

4.      Osiguranje održivog poslovanja u niskoakumulativnim djelatnostima i starim zanatima i start UP podrška za prvu registraciju obrtničke djelatnosti – 35.000 KM  

Pravo učešća po ovom Javnom pozivu imaju svi pravni subjekti koji ispunjavaju opće i posebne uslove u skladu sa programu i koji su navedeni kao potencijalni korisnici sredstava u okviru svakog posebnog cilja.

Rok za dostavu prijava je  18.april 2013.godine.

J A V N I P O Z I V za odabir korisnika sredstava za finansiranje po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2013. godinu

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.