• OBJAVLJENO: 05.04.2013.
Aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja, 7.aprila
Besplatno mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi a po prvi put, mjerenje holesterola i triglicerida

Gorazde nova

Svjetski dan zdravlja, 7.april, zdravstveni radnici sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde obilježiće nizom aktivnosti.

Kako nas je informisala ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Gordana Oršolić, građani Goražda imaće priliku da u ponedjeljak 8.aprila, besplatno izmjere krvni pritisak i šećer u krvi, a po prvi put holesterol i trigliceride.

Mjerenje će se vršiti u vremenu od 11,00 h do 13,oo h na tri punkta locirana na Trgu branilaca, ispred goraždanskog Centra za kulturu i Doma za stara i iznemogla lica, kao i u svim domovima zdravlja.

Povodom Svjetskog dana zdravlja organizovaće se i predavanje o temi „ Preventivno djelovanje po pitanju hroničnih, nezaraznih bolesti“.

Predavanje će se održati 08.aprila u 18,00 h u goraždanskom Udruženju „Biser“, a predavači su dr. Emir Gušo i med. sestra Vezira Paldum.

Uz zahvalnost što su sve ove godine stanovnicima Bosansko-podirnjskog kantona pružali nesebičnu pomoć, čestitke goraždanskim zdravstvenim radnicima uputili su premijer Emir Frašto i ministri u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Posebne čestitke upućene su uposlenima u Domu zdravlja „dr.Isak Samokovlija“ Goražde Goraždu, koji 7.aprila obilježavaju 59.  godišnjicu postojanja i  rada.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.