• OBJAVLJENO: 09.04.2013.
U GORAŽDU DANAS POČINJE XVI OTVORENO FEDERALNO TAKMIČENJE UČENIKA I STUDENATA MUZIKE

muzicka-skola-151209-front

Goraždu i Osnovnoj muzičkoj školi „ Avdo Smailović“ pripala je čast da budu domaćini XVI otvorenog federalnog takmičenja učenika i studenata muzike koje danas počinje u našem gradu, a završava se 12. aprila.

Na takmičenju  učestvuju 33 osnovne i srednje škole te akademije a predstavit će se 348 solista u disciplinama duvači, gitaristi i harmonikaši te 13 horova. Goraždansku Osnovnu muzičku školu “ Avdo Smailović” predstavlja 12 takmičara, na flauti, harmonici i gitari .

Svečano otvaranje XVI otvorenog federalnog takmičenja učenika i studenata muzike bit će održano  večeras, u 20 sati,  u Velikoj sali Centra za kulturu.

 Menadžment  škole, Školski odbor, Vijeće roditelja učinili su velike napore kako bi takmičenje bilo što uspješnije organizovano. Uz Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta  Bosansko podrinjskog kantona i Općinu Goražde, podršku u organizaciji ove manifestacije dali su i brojni sponzori.

Veliki broj učenika , takmičara koji  dolaze iz drugih gradova, smješteni su u domovima goraždanskih porodica. Druženje između mladih takmičara koji dolaze iz desetina gradova svakako je i jedan od najvećih ciljeva ali i dobitaka ove manifestacije.

Takmičenje će se održati na nekoliko lokacija u Goraždu, a završna manifestacija, kada će biti proglašeni i pobjednici takmičenja, biće održana  12. aprila .

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.