• OBJAVLJENO: 23.12.2010.
Održan nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK-a Goražde

Imenovan novi predsjedavajući i dopredsjedavajuće novog saziva Skupštine

konstruisanje_skupstine_231210_b.JPG

Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je 23.12.2010. godine nastavak svoje konstituirajuće sjednice od 22.11.2010. godine, na kojem su imenovani novi predsjedavajući, te dopredsjedavajuće Skupštine BPK-a Goražde.

Za novog predsjedavajućeg, nakon podnošenja ostavke, imenovan je dosadašnji premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, a za dopredsjedavajuće Vesna Nemec Klisura i Daliborka Milović.

Takođe, dosadašnji ministri u Vladi BPK-a Goražde Mustafa Kurtović, Demir Imamović i Dževad Adžem, podnijeli su ostavke, obzirom da su, prema rezultatima nedavno održanih općih izbora, osvojili mandate u novom sazivu Skupštine BPK-a Goražde.

Na ovoj sjednici donesena je i Odluka o privremenom finansiranju BPK-a Goražde za period januar-mart 2011. godine, kao i Odluke o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja i Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde, za isti period.

Ovom prilikom Nazif Uruči, kao novi predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde, zahvalio je delegatima na ukazanom povjerenju, te izrazio nadu da će se uspješna saradnja članova Skupštine nastaviti i ubuduće.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.