• OBJAVLJENO: 10.04.2013.
Održana 21.sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Odobreni studentski krediti za dodatnih 45 studenata

Copy of IMG_1121

Razmatrajući materijale iz oblasti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, Vlada je na početku sjednice dala saglasnost ministru za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za potpisivanje ugovora sa dodatnih 45 studenta sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za studijsku 2012/2013.godinu. Krediti su dodijeljeni studentima koji pripadaju kategorijama porodica šehida i studentima koji imaju primanja po članu domaćinstva manja od 200 KM.

Vlada je odobrila i redovna sredstva Javnom preduzeću RTV Bosansko-podrinjskog kantona Goražde d.o.o. za mjesec mart 2013.godine, kao i interventnu pomoć Košarkaškom klubu «Goražde» Goražde za doigravanje za ulazak u viši rang takmičenja.

Saglasnost Vlade dobilo je i Ministarstvo za boračka pitanja iz čijeg će se budžeta izdvojiti  sredstva za Projekat poboljšanja statusa boračkih populacija i rad boračkih udruženja te sredstva za rješavanje socijalnog statusa RVI za mjesec mart 2013.godine.

Ministarstvo za privredu dobilo je saglasnost na Program utroška sredstava «Program podrške razvoju neprofitnih organizacija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2013.godinu», a Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za Izmjene i dopune Programa utroška sredstava – Tekući transferi pojedincima.

Vlada je na današnjoj sjednici dala saglasnost premijeru BPK Goražde za potpisivanje Ugovora o udruživanju sredstava za Projekat «Društveno-ekonomska održiva podrška interno raseljenim osobama i povratnicima, izrada strategije socijalnog stanovanja, zatvaranja kolektivnog centra Splavište» sa Catholic Relief Services BiH (CRS).

Na kraju sjednice, usvojen je Program obilježavanja 21. godišnjice Armije RBiH, dok je Odluka o načinu privatizacije preduzeća «Mesopromet» d.d. Goražde vraćena na doradu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.