• OBJAVLJENO: 11.04.2013.
Kroz program Službe za zapošljavanje BPK Goražde
Prvo radno iskustvo za osobe sa VSS i VŠS kroz volonterski rad

Copy of IMG_1193

U organizaciji Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je upriličena dodjela ugovora po Programu konkurentnosti na tržištu rada „Prvo radno iskustvo“ za lica sa evidencije nezaposlenih, sa završenom visokom stručnom i višom školskom spremom. Dodjeli ugovora, pored direktorice Nafije Hodo, prisustvovali su predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, lokalnih zajednica u sastavu BPK Goražde te poslodavci koji su pružili priliku mladim ljudima da u njihovim firmama steknu svoje prvo radno iskustvo kroz volonterski rad. Riječi podrške ovom prilikom uputio je i premijer BPK Goražde Emir Frašto.

Copy of IMG_1206

Ciljnu grupu čine nezaposlene osobe dobi do 30 godina a sredstva za realizaciju ovog Programa obezbjeđena su iz budžeta Službe za zapošljavanje BPK Goražde u iznosu od 84.000 KM. Na javni poziv prijavila su se 22 poslodavca.

Programom je planirano sufinansiranje volonterskog rada za 32 osobe sa završenom visokom stručnom i višom školskom spremom, a ugovor je potpisan sa njih 25. Volonterski rad je u trajanju od 12 mjeseci uz naknadu za topli obrok, zdravstveno osiguranje i osiguranje  za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti te naknade za prijevoz, ukoliko lice koje volontira koristi ovaj vid usluge.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.