• OBJAVLJENO: 30.12.2010.
U posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde

Boravila delegacija općine Novi Grad Sarajevo

posjeta_delegacije_301210b_1.JPG

Na inicijativu direktora osnovnih škola općine Novi Grad Sarajevo koji su pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pogođeno posljednjim poplavama, u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde 30.12.2010.godine boravila je delegacija Općine Novi Grad Sarajevo, te direktori osnovnih škola sa prostora te općine. Sastanku koji je ovom prilikom upriličila ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović, pored gostiju iz Sarajeva, prisustvovali su i načelnici općina Muhamed Ramović i Zijad Kunovac, direktor OŠ „Husein ef. Đozo“ Salem Djetlić, te direktorica OŠ „ Fahrudin Fahro Baščelija“ Ediba Bećirević.

Prema riječima Taiba Delalića, pomoćnika načelnika za privredu, sport i informisanje općine Novi Grad Sarajevo, cilj ove akcije je pomoć djeci čiji su domovi pogođeni posljednjim poplavama.

posjeta_delegacije_301210b_2.JPG

– Ideja se rodila prije deset dana kada je bila Nedjelja potpisivanja Konvencije za prava djeteta Ujedinjenih nacija. Radi se o pomoći djece osnovnih škola, nastavnika i roditelja koji su u vrlo rekordnom roku prikupili novčana sredstva, odjeću, obuću, higijenske pakete, hranu i ostalo . Što se tiče pomoći u novčanim sredstvima, radi se o iznosu od 11.920 KM i to ćemo predati Ministarstvu za obrazovanje BPK-a, jer oni u kontaktu sa direktorima osnovnih škola sa ovog područja najbolje znaju kome je ta pomoć najpotrebnija i nadam se da će je adekvatno rasporediti- ovom prilikom kazao je Delalić.

Ministrica za obrazovanje Alma Delizaimović zahvalila se na pomoći koja je prikupljena, te izrazila nadu da će se saradnja nastaviti i ubuduće…

– Ovo je jedan veliki humani gest od uposlenika tih škola koje gravitiraju na teritoriji općine Novi Grad , uposlenika u općini , roditelja učenika koji pohađaju te škole i mogu reći da uopšte nije važna visina te pomoći i ako ona nije mala. Nije važno šta su to oni donijeli, važna je njihova namjera i prijateljstvo, koje će se, sigurna sam, produbiti na raznim drugim projektima i oblastima u dijelu obrazovanja- kazala je ministrica Delizaimović.

Pomoć iz sarajevske općine Novi Grad namijenjena je prvenstveno porodicama koje su ugrožene poplavama i socijalno ugroženim kategorijama. Ona će se, prema želji onih koji su je donirali, direktno distribuirati tim porodicama, putem škola, koji će tu pomoć razdijeliti djeci.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.