• OBJAVLJENO: 24.04.2013.
Pripreme za obilježavanje „Dana otpora“ u BPK
Održan radni sastanak Odbora za obilježavanje značajnih događaja i datuma

100_5318

Kao i ranijih godina, u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde i ove godine obilježit će se godišnjica početka pružanja organizovanog otpora u odbrani ovih prostora u proteklom odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

S tim ciljem, Odbor za obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina u BPK Goražde, na čijem čelu je premijer BPK Goražde Emir Frašto, danas je održao sastanak na kojem je razgovarano o programu obilježavanja ovogodišnje manifestacije „Dani otpora“ u BPK Goražde.

Program obilježavanja počinje u subotu 4. maja 2013. godine, kada se obilježava 21. godišnjica od početka agresije na Goražde, a različite aktivnosti planirane su i za 6. maj koji se obilježava kao  Dan formiranja brigada i značajnijih bitaka, te 7. maj koji će biti posvećen Danu sjećanja na poginule borce.

Uz Ministarstvo za boračka pitanja i boračka udruženja, svoj doprinos u obilježavanju ove manifestacije pružit će i goraždanski Centar za kulturu, OMŠ „Avdo Smailović“ te Islamska zajednica BPK Goražde.

Konačnu saglasnost na Program obilježavanja manifestacije “Dani otpora” dat će Vlada BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.