• OBJAVLJENO: 29.05.2013.
Održana sjednica skupštinske Komisije za bezbjednost, nadzor nad radom policije, borbu protiv korupcije i pitanja iz nadležnosti inspekcijskih organa

Copy of IMG_2287

Komisija za bezbjednost, nadzor nad radom policije, borbu protiv korupcije i pitanja iz nadležnosti inspekcijskih organa Skupštine BPK Goražde razmatrala je na svojoj današnjoj sjednici i u dalju skupštinsku proceduru uputila Izvještaj o radu Odbora za žalbe građana za 2012. godinu.

Članovi Komisije razmatrali su i primili k znanju i Informaciju o stanju bezbjednosti na području BPK Goražde za mjesec april 2013. godine.

Vezano za Zaključak Skupštine BPK Goražde sa sjednice održane 22.01.2013. godine Komisija je od Agencije za privatizaciju BPK Goražde tražila joj se dostavi Informacija o imovini BPK Goražde koja je bila predmet prodaje ili privatizacije, a koja se nalazi van granica BiH.

Komisija je danas donijela i zaključak kojim je od Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde zatraženo da dostavi popis prioritetnih materijalno-tehničkih sredstava za rad Uprave policije s ciljem obezbjeđenja potrebnih sredstava za njihovu nabavku u rebalansu Budžeta BPK za ovu godinu, a resornom Minsitarstvu upućen je i zahtjev za dostavu Informacije o rješenim i neriješenim teškim krivičnim djelima na prostoru BPK Goražde za 2011. i 2012. godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.