• OBJAVLJENO: 29.05.2013.
Priredba povodom završetka predškolskog obrazovanja i odgoja
Ove godine Programom obuhvaćeni svi budući prvačići

Copy of IMG_2314

U Velikoj sali Centra za kulturu Goražde danas je upriličena priredba povodom završetka ovogodišnjeg Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja djece sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji se realizuje već treću godinu zaredom.

Kroz Program koji je trajao tri mjeseca, a koji su realizovali dječiji vrtići „SOS Kinderdorf“  i   „Sunce“,  uz podršku Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde prošla su sva djeca koja će biti upisana u prvi razred devetogodišnjeg obrazovanja .

Uz mališane i njihove odgajatelje iz vrtića „SOS Kinderdorf“ i „Sunce“ te roditelje i rodbinu mališana, današnjoj priredbi  koju je organizovalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport prisustvovali su i predstavnici Vlade BPK Goražde na čelu sa premijerom Emirom Fraštom.

Copy of IMG_2309

Polazak u školu za dijete a i njegove roditelje jedan je od najvažnijih trenutaka u životu, kazao je u svom obraćanju ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Dževad Adžem. Uz čestitke mališanima i njihovim roditeljima on je ovom prilikom naglasio da se od ove generacije očekuju dobri rezultati, obzirom da je kompletna generacija prošla kroz program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja.

Predstavnicima vrtića danas su  uručena i uvjerenja za svu djecu o uspješno završenom Programu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.