• OBJAVLJENO: 03.06.2013.
Sjednica Organizacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma i događaja
Utvrđen Program obilježavanja manifestacije “Grebak-put života”

Copy of Organizacioni odbor za obiljezavanje znacajnih datuma 001

Organizacioni  odbor za obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina BPK Goražde, kojim predsjedava premijer Emir Frašto, usvojio je na današnjoj sjednici Program i Finansijski plan obilježavanja manifestacije „Grebak-put života“ za 2013.godinu.

Ova manifestacija kojom se njeguje sjećanje na Grebak-put spasa i sjećanje na slavnog komandanta Hasana Turčala Brzog održaće se 08.juna 2013.godine. Centralni događaj je planinarski pohod putem spasa na kojem će i ove godine učestvovati veliki broj planinara i učesnika iz svih dijelova BiH te izložba ratne fotografije.

U okviru ovog datuma, prigodnim sadržajima u goraždanskoj mjesnoj zajednici Orahovice obilježiće se i godišnjica „Bitke za Orahovice“, jedne od najpresudnijih bitaka za odbranu ove teritorije od agresora.

Nosilac obilježavanja manifestacije „Grebak-put života“ je Udruženje demobilisanih boraca Armije RBiH, uz finansijsku potporu i pokroviteljstvo Vlade i Ministarstva za boračka pitanja BPK Goražde.

Tim povodom, ministar za boračka pitanja Zijad Briga organizovaće sutra, s početkom u 12,00 sati press konferenciju na kojoj će javnosti predstaviti Program ove manifestacije te pozvati građane da svojim učešćem daju svoj doprinos u obilježavanju ovog značajnog datuma.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.