• OBJAVLJENO: 14.06.2013.
IFC / grupacija Svjetske banke) pomaže razvoj bh-a kompanija
KOMPANIJI BEKTO PRECISA ODOBREN KREDIT U IZNOSU OD 8 MILIONA EURA

 Novi podsticaj za kompaniju BektoPrecisa 003

Sa predstavnikom IFC, članicom Grupacije Svjetske banke, predstavnici kompanije „Bekto Precisa“ potpisali su u Goraždu ugovor čiji je cilj podrška razvoju ove velike firme. IFC je odobrio kredit kompaniji „Bekto Precisa“ u iznosu od 8 miliona eura, što će omogućiti ovoj goraždanskoj kompaniji da ostvari rast i postane konkurentnija. Investicija će omogućiti kompaniji da odgovori na veće narudžbe i jednim dijelom omogućiti refinanciranje i restruktuiranje postojećeg duga – stoji u saopštenju IFC-a datom novinarima nakon potpisivanja ugovora.

“Sa IFC-om kao partnerom nastavit ćemo ostvarivati najviše standarde u našem poslovanju“, rekla je ovim povodom Enisa Bekto, generalni direktor „Bekto Precisa“. „Ovaj kredit će povećati mogućnosti našeg daljeg rasta, unaprijediti našu konkurentonst i pomoći nam u otvaranju novih radnih mjesta – istakla je Enisa Bekto.“

“IFC podržava vodeće kompanije iz privatnog sektora u Jugoistočnoj Evropi, poput „Bekto Precise’, kako bi potakao oporavak ove regije“, rekao je Guy Elena, IFC –ov direktor za proizvodnju, poljoprivredu i usluge za Evropu, Bliski Istok i Sjevernu Afriku.

S.K

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.