• OBJAVLJENO: 03.08.2013.
U NOĆI LEJLETU-L-KADR
Položen kamen temeljac za izgradnju Islamskog kulturnog centra u Goraždu
IMG_4349
U noći vrijednijoj od hiljadu mjeseci stanovnici Goražda imaju višestruke razloge za radost. Učenjem dove i klanjem kurbana večeras je, pred početak iftara, položen kamen temeljac za izgradnju Islamskog kulturnog centra u haremu Kajserija džamije.

Projekat vrijedan oko milion eura finansiraju turske Općine Kećioren i Šahinbej. Nakon izgradnje Kajserija džamije, parka Gun – Gor, obnove Đačkog doma, višemilionske investicije u rekonstrukciju dva i izgradnju trećeg sprata Kantonalne bolnice, ovo je nastavak kontinuiteta turskih ulaganja u grad na Drini.

Izgradnja dječijeg parka, auto – parka i zatvorenih sportskih terena projekti su najavljeni za narednu godinu.

IMG_4327
Pred više od hiljadu vjernika na zajedničkom iftaru pred Kajserija džamijom večeras su se obratili goraždanski muftija Hamed ef. Efendić, predsjednik Odjela za vjerska pitanja Rijaseta Republike Turske Ali Erbaš, načelnici Goražda i Kećiorena Muhamed Ramović i Mustafa Ak, zamjenik generalnog direktora TIKA-e Mehmed Sureyya Er, premijer BPK Goražde Emir Frašto, te generalni sekretar AK partije Haluk Ipek.

IMG_4299
Ljubav bratskih naroda, turskog i bošnjačkog, je vječna, ona se nikad ne gasi i uvijek jača, zajednička je poruka zvaničnika.

– Draga braćo i sestre, dragi prijatelji iz Turske, mi vam u ovoj časnoj noći i časnom mjesecu obećavamo. Uvijek ćemo znati cijeniti vašu ljubav prema nama i ono što činite da nama bude bolje, a ovaj Centar ćemo koristiti za dobro svih nas, a na Allahovo zadovoljstvo. Neka ova naša bratska ljubav bude vječna, neka nas vodi svijetlim stazama našeg Pejgambera i neka nam našom bratskom ljubavlju budu posuta mjesta u džennetu – kazao je muftija Efendić.

Učenjem fatihe prisutni su se sjetili i bivšeg načelnika Općine Goražde Mersudina Koža, koji je potpisao dozvolu za izgradnju kompleksa Kajserije, a kojem je na dan polaganja temeljca za Kulturni centar klanjana dženaza.

Alen Bajramović -Dnevni Avaz

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.