• OBJAVLJENO: 06.08.2013.
Iz Ministarstva za privredu BPK Goražde
Potpisani ugovori po programima podrške razvoja obrta i turizma za 2013.godinu

Copy of IMG_3562

Ugovore sa korisnicima sredstava po programima podrške razvoja poduzetništva i obrta  te razvoja  turizma u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2013. godinu  danas je potpisao ministar za privredu Demir Imamović.

Nakon provedene procedure javnog poziva i odabira projekata, Vlada BPK Goražde donijela je odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 59.620 KM za projekte razvoja obrta i poduzetništva kojim je ove godine obuhvaćeno deset korisnika.

Takođe, Vlada je donijela i odluku o odobravanju sredstava u iznosu od 40.000 KM za tri projekta promocije turističkih proizvoda i potencijala našeg kantona čiji je nosilac Turistička zajednica BPK te pet projekata koji se odnose na proširenje turističke ponude i prevazilaženje poteškoća u radu turističko-ugostiteljskih djelatnika. Treba naglasiti da je ovim Programom obuhvaćena i ‘start-up’ podrška  za prvu registraciju turističko-ugostiteljske djelatnosti.

Kako je danas istaknuo resorni ministar, kroz ove projekte u posljednje tri godine podržano je oko 50 obrtnika sa prostora BPK Goražde dok je za sljedeću godinu u planu Vlade BPK i Ministarstva za privredu da se ova sredstva značajnije povećaju.

Pregled korisnika sredstava po Programu podrške razvoju poduzetništva i obrta za 2013. godinu
Pregled korisnika sredstava po Programu razvoja turizma u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2013. godinu

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.