• OBJAVLJENO: 12.08.2013.
Press konferencija u Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde
Na Obarku pronađeno 13 zasada biljke koja podsjeća na marihuanu

Copy of IMG_3571

Dana 11.08.2013.godine u goraždanskom naselju Obarak policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde pronašli su zasade biljke koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu, marihuanu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK Goražde danas je tim povodom održana press konferencija, kojoj je uz ministra unutrašnjih poslova Nermina Džambegovića i komesara policije Ešefa Hurića, prisustvovao i načelnik Sektora kriminalističke policije Samir Durović.

“ Na osnovu usmene naredbe sudije za prethodni postupak Općinskog suda u Goraždu, juče u 06,00 sati u ulici E.Turkovića, općina Goražde,  uz upotrebu službenog psa za potrage za drogom , izvršen je pretres kuće i pratećih objekata vlasnika D.D. Tom prilikom, u pomoćnom objektu – šupi, u saksijama  pronađeno je 13 komada zasada zeljaste materije, visine 2,30 m i 50,86 grama suhe zeljaste materije koji svojim izgledom podsjećaju na opojnu drogu marihuanu. Upoznat je kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. Stav 1. KZ FBiH“ – kazao je komesar policije Ešef Hurić.

Prema njegovim riječima, ove će se stabljike proslijediti u federalni MUP na vještačenje i po izvršenoj analizi predmet će se kompletirati i uputiti kantonalnom Tužilaštvu.

Copy of IMG_3574

Resorni ministar Nermin Džambegović pohvalno je ocijenio ovu akciju goraždanske policije.

„Ono što je meni kao ministru bitno jeste da rad na terenu policijskih službenika svakim danom dolazi sve više do izražaja i da su rezultati svakim danom sve bolji, kako po pitanju ovakvih pojava tako i po ostalim elementima. Mi ulažemo maksimum napora da sa ljudstvom i materijalno- tehničkim sredstvima sa kojima raspolažemo odgovorimo svim zadacima i izazovima koji su postavljeni pred nas i cijenim da ćemo u narednom periodu ovakvim i još boljim angažovanjem sigurno imati još bolje i zapaženije rezultate u radu“- istaknuo je ministar Džambegović.

Uprava policije pripremila je operativne planove s ciljem maksimalnog angažovanja policije kako bi stanje sigurnosti na području našeg kantona bilo na zavidnom nivou i kako bi se stepen sigurnosti građana povećao na veći nivo, a prioritet rada policije, uključujući i Sektor kriminalističke i uniformisane policije stavljen je na sprječavanje narušavanja javnog reda i mira i izvršenje krivičnih djela.

Stanje na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde proteklih dana bilo je mirno i bezbjedno. Zabilježena su svega tri narušavanja javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode sa manjom materijalnom štetom bez povrijeđenih lica, istaknuto je na današnjoj press konferenciji.

Copy of IMG_3567

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.