• OBJAVLJENO: 02.09.2013.
Zasjedao Kolegij Skupštine BPK Goražde
Zakazana 26. redovna sjednica kantonalne Skupštine

IMG_3712

Kolegij Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je utvrdio prijedlog dnevnog reda za 26. redovnu sjednicu Skupštine.

Na obimnom dnevnom redu od čak 17 tačaka, nalaze se i tri prijedloga te jedan nacrt zakona. Radi se o prijedlozima Zakona o administrativnim taksama, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom te Nacrtu zakona o državnoj službi BPK Goražde.

U dnevni red uvršteni su i prijedlozi odluka o preuzimanju prava i obaveza osnivača i usklađivanju organizacije poslovanja JZU Kantonalna bolnica Goražde i JU Zavod za javno zdravstvo.

Uz Izvještaj o izvršenju Budžeta BPK Goražde i Izvještaj o utrošku tekuće budžetske rezerve za prvih šest mjeseci ove godine, pred Skupštinom bi se trebali naći i izvještaji o radu osnovnih i srednjih škola na području BPK Goražde za prošlu godinu.

Skupština bi trebala razmatrati i šest informacija, među kojima su i Informacija o stanju sporta na području BPK Goražde te Informacija Kantonalnog tužilaštva o preduzetim mjerama na podizanju optužnice za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u BPK Goražde.

Sjednica je zakazana za srijedu 11.09.2013. godine s početkom u 10.00 sati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.