• OBJAVLJENO: 03.09.2013.
Projekti prekogranične saradnje BiH i Crne Gore
Potpisan Memorandum o budućoj saradnji na regionalnim projektima

107_5654

U Goraždu su se danas ponovo  susrele delegacije zajedničkih učesnika na projektu prekogranične saradnje između BiH i Crne Gore.

Kao što je već poznato, radi se o konkretnom projektu prekogranične saradnje na koji će aplicirati predstavnici BPK Goražde – RTV BPK Goražde, sa partnerima Udruženjem „Kulturna baština BPK Goražde“ i Udruženjem „Odmor na selu“, i partneri iz Pljevalja – TV Pljevlja, Zavičajni muzej iz Pljevalja i Udruženje „Bonum“.

Za temu projekta odbrana je IPA prekogranična mjera 1.3. koja se odnosi na društvenu koheziju i kulturnu razmjenu institucija i ljudi.

Ekipa okupljena oko kreiranja IPA BiH/CG projekta je izrazila nadu u uspješnost izrađene koncept note i prelaska u drugi krug eliminatornog procesa, a najvažniji događaj na ovom sastanku bio je potpisivanje Memoranduma o zajedničkoj saradnji na budućim projektima regije Goražda i Pljevalja.

Susretu dviju delegacija prisustvovali su i dali podršku nastavku projekta i daljnjoj saradnji  premijer BPK Goražde Emir Frašto  i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem.

IMG_3794

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.