• OBJAVLJENO: 06.09.2013.
Iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde
Pripreme za održavanje manifestacije „Dani evropskog naslijeđa“

IMG_3910

Počev od 1991. godine u evropskim zemljama se u mjesecu septembru održava kulturna manifestacija „Dani evropskog naslijeđa“ čiji je cilj prezentacija i promocija kulturne baštine te upoznavanje šireg društva sa značajem njenog čuvanja i zaštite.

Federalno ministarstvo kulture i sporta ovu manifestaciju održava već trinaest godina zaredom  na prostoru cijele Federacije BiH, a ove godine, 19. septembra planirano je da se ova manifestacija održi i u Goraždu.

Tim povodom ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem danas se sastao sa predstavnicom Federalnog ministarstva kulture i sporta, a sastanku su takođe prisustvovali i predstavnici Osnovne muzičke škole “Avdo Smailović“ , Osnovne škole „Husein ef Đozo“ te Gradske galerije koji bi trebali uzeti učešće u ovoj manifestaciji.

Tema ovogodišnje manifestacije na kojoj se očekuje učešće preko 50 učenika sa prostora cijele Federacije BiH je „Nematerijalna  kulturna baština“.

U narednim danima u okviru resornog ministarstva uslijedit će pripreme s ciljem što uspješnije organizacije ove manifestacije.

IMG_3914

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.