• OBJAVLJENO: 16.09.2013.
Sutra zvanično počinje obilježavanje 18.septembra-Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde
Brojne svečanosti povodom Dana oslobođenja

107_5659

Sportskim natjecanjima u znak sjećanja na Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO), koja će se održati na sportskim terenima u goraždanskom naselju „1.maj, sutra zvanično započinje obilježavanje 18.septembra-Dana Bosansko-podrinjskog kantona i općine Goražde.

U ovim natjecanjima pod motom „Da su još uvijek sa nama“, učestvovaće više od 200 učenika osnovnih i srednjih škola s područja BPK Goražde.

Ceremonija zvaničnog otvaranja sportskih takmičenja održaće se sutra, 17.09.2013. u 10,00 sati na terenu za mali nogomet.

Sportske igre goraždanskog okruga (SIGO) jedne su od najstarijih i najmasovnijih sportskih manifestacija u Bosni i Hercegovini u periodu odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Ove igre u kojima su učestvovali predstavnici gradova iz Podrinja simbol su snage otpora i neuništivosti duha u ratu.

U okviru obilježavanja 18.septembra, u sve tri općine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sutra će se održati pozorišne predstave za djecu i to u Prači s početkom u 10,00 sati, Goraždu u 12,00 sati i Ustikolini u 13,30 sati.

Centralna manifestacija obilježavanja Dana BPK-a i općine Goražde održaće se u srijedu 18.septembra. Iz brojnih sadržaja izdvajamo svečanu akademiju i sjednicu Općinskog vijeća Goražde, obilazak porodica šehida i oboljelih demobilisanih boraca u Kantonalnoj bolnici, polaganje cvijeća na spomen obilježje braniocima te otkrivanje spomen obilježja poginuloj djeci Goražda.

Odlukom Skupštine BPK, 18.septembar, Dan BPK i općine Goražde proglašen je neradnim danom na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Program obilježavanja 18.septembra-Dana BPK i općine Goražde

Plakat – 18. septembar 2013.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.